Zpátky do školy

30.08.2016 22:12

Čuz!

Ano, stále žiju - takže všichni, co jste doufali v opak: sorry, ale takhle lehký to mít nebudete.

Omlouvám se, že přes prázdniny nevycházely články pravidelně... vlastně nevycházely skoro vůbec. Měla jsem moc práce s jistým literárním projektem, který měl před blogem přednost. Teď už je ale celá záležitost vyřešená, a tak vás zase budu týden co týden (možná co dva) strašit! Jajjj! :D

Takže myslím, že ukončíme vykecávačku a můžeme přejít rovnou k článku. O čem bude, jste si už jistě přečetli.

 

Pro moralisty, beauty vlogerky a moje rodiče:

Článek je psaný s nadsázkou a myšlen jako vtip. Je třeba ho nebrat doslovně.

 

"Zpátky do školy!" - ano, tuhle větu na vás ze všech stran už od začátku srpna hlásá každý obchod, ke kterému se přiblížíte na sto metrů. V posledním prázdninovém týdnu se k té velké události týkající se opětovného návratu do lavic ve staré budově plné lidí, které byste nejradši skopli ze schodů, začala vyjadřovat i další početná skupina pomalu nebezpečnější, než nákupní střediska. Mluvím tu (především) o Youtuberkách; i když, ty vlastně nevykřikují "zpátky do školy", nýbrž "back to school", protože angličtina je podle nich hrozně cool. Opomeňme fakt, že v takových sedmi z deseti případů z angliny propadaj a mají problém s rozlišením přítomného prostého a průběhového času. (Nic ve zlém. Já sama jsem se to pořádně naučila až loni.)

To ale trochu odbíhám. Jelikož moje spolužačka začala natáčet právě taková videa, rozhodla jsem se na tuhle "in" tématiku také trochu zaměřit - no, moje trochu skončilo tím, že jsem strávila několik hodin koukáním na videa, kde jedenáctileté děti ukazují, že si koupily temperky předepsané do výtvarky, prapodivně zdobené tužky a samozřejmě i osmdesát "naprosto unikátních sešitů, ke kterým si v příštím videu uděláme DIY". Jakožto středoškolák, co si do pouzdra hodí maximálně tak dvě propisky a kružítko, aby matikářka nemohla remcat, jsem na to koukala s obočím až někde ve vlasech a žvýkačkou na stole, neboť z pusy mi vypadla už v tom momentě, kdy jsem zahlédla ořezávátko ve tvaru krysy.

Každopádně, žvýkačku jsem si vzala novou a jsem tím pádem ready poskytnout vám rady, které vám jistojistě usnadní začátek školního roku.

 

Fáze první - příprava

Přípravu bychom nikdy neměli podceňovat - pokud teda máme čas. Pokud ho nemáme nebo je prokrastinace naším životním stylem, můžeme se na ni s klidem vykašlat! Když jdeme do školy, bylo by docela fajne najít pod hromadou prachu školní tašku, kabelku, nebo alespoň igelitku. Prachu se zbavíme vysavačem, plesnivé svačiny taky. Podle potřeby do tašky nasprejujeme deodorant a voilá - jako nová. Víceméně.

To, že nemáme seznam potřebných školních pomůcek, nám může posloužit jako skvělá výmluva k tomu, abychom mohli nákupy odložit na poslední chvíli - a vyhnout se tak davu nervózních matek, které se první dva, tři týdny mlátí v obchodě u pultu ve snaze jako první zakoupit pro svoji ratolest všech sto sedmnáct položek ze seznamu školních pomůcek. Proto doporučuji se v tomto období papírictvím a obchodům vyhýbat obloukem. Poslední týden se však karta obrací - maminky mají nakoupeno klidně i na další tři roky, a jelikož obchody zase objednaly dvojnásob zboží, než bylo potřeba, přichází padesáti procentní slevy.

Díkybohu, už nejsme na prvním stupni, proto nám stačí koupit nějaký pouzdro (to z předešlého roku jsme z nudy rozervali na hodině fyziky), sadu propisek za desetikačku, jeden dva zvýrazňovače a pár sešitů - stejně jsme si sešity na většinu předmětů založili už v červnu, protože během roku jsme z nich ustavičně trhali papíry a pak překvapeně zjistili, že nám došlo místo měsíc před prázdninami.

Fáze druhá - jak ráno vstát?

Přes prázdniny jsme si rychle navykli chodit spát o půl druhé ráno a z postele nevylízt před desátou dopoledne - tento luxus však končí, obzvláště pak pro chudáky, kteří letos vyfásli nultou hodinu. (Upřímně doufám, že mezi nima nebudu.) Jak tedy předejít tomu, abychom hned první den do školy zaspali?

No, je tu ta možnost si nastavit budík - a jako vyzvánění si zvolit Justina Biebera. Opravdu znám osobu, co to tak dělá, a dle jejích slov je to vysoce účinná metoda - pokud teda nezapomene otevřít okno dřív, než z něj budík vyhodí. To je pak trochu problém. Ale proč si stěžovat, účel to splní tak i tak.

Nicméně, existují tací, kteří na budík zvyklí nejsou a po tom, co ho vypnou, se klidně zase zahrabou pod deku a odmítají odtamtud vylézt i v případě apokalypsy. Vím, o čem mluvím. V takovém případě nejspíš pochybný denní režim budeme muset násilím přerovnat pomocí šokové terapie, při které budeme chodit spát v jednu a vstávat v sedm. Po prvních dvou týdnech vlivem nedostatku spánku ten režim zas posuneme zpátky. A kdyby ne, víkendy to jistí.

Fáze třetí - co si vzít na sebe?

Jelikož nejsme beauty vlogerky, večer před školou netrávíme skládáním perfektního outfitu; místo toho se přilepíme k počítači s neurčitým pocitem, že zítra se má někam jít, a koukáme až do půlnoci na videa nebo projíždíme komentáře na fejsbuku.

Ráno jsme však nuceni vymyslet, v čemže do té školy vlastně půjdeme. Osobně doporučuju oblečení. A jelikož jsme zaspali kvůli odklízení střepů, co zbyly z našeho okna, otevřeme skříň a popadneme první triko a kalhoty, které nám přijdou pod ruku. Ponožky vyhrabeme zpod postele; měli jsme jen na sobě jen dvakrát, do školy dobrý. Vše doplníme botama, které nosíme už pár let a podle toho taky vypadají, ale máme je rádi, takže si je ještě nějakej ten rok necháme. Však jsou děravý jen trochu.

Mobil si vyzvedneme na cestě do školy pod oknem a můžeme vyrazit.

Fáze čtvrtá - kéž vás vždy provází štěstěna

Škola je tak trochu jako Hunger Games - nejsou žádní vítězové, jen přeživší. Žáci zastávají roli splátců, učitelé zase představují tvůrce; akorát na vás nečekají nástrahy v podobě mutů nebo profíků, místo toho se můžete těšit na přepadovky a partičku osob s inteligencí zahradní hadice... a hry mohou začít! Jakou strategii zvolíte, aby se vám podařilo přežít školní rok, to už záleží jen na vás, vaší kreativitě a schopnostech. Každopádně přeji hodně štěstí, protože co si budem nalhávat, budeme ho všichni potřebovat.

- Mad

—————

Zpět


Anketa

Jednorožci vs. draci?

Jednorožci
(6)
33%

Draci
(12)
67%

Celkový počet hlasů: 18


Diskuze: Zpátky do školy

Datum: 08.09.2016

Vložil: Mirenia

Titulek: Oblečení na další den :D

Jak jsi psala o tom oblečení, já jsem přesně ten typ co si skládá outfit na další den. Ale takhle to dělám pořád už dva roky a pomáhá to abych do školy stíhala :D Jinak super článek :D

Mirenia z blogu: the-world-and-shy-girl.blog.cz

—————

Datum: 09.09.2016

Vložil: Mad

Titulek: Re: Oblečení na další den :D

Mě právě donedávna vůbec nenapadlo, že by si někdo mohl chystat oblečení dopředu... ale tak, když to pomáhá :D jinak moc děkuju :D

(A na tvůj blog jsem se už zašla podívat... asi tam teď budu pravidelně strašit :D)

—————

Datum: 30.08.2016

Vložil: Beauty vlogerka

Titulek: Hmm

Tím beauty vloger si myslela koho ? :D P.S. Jen jsem si přečetla tuhle větu a už umírám smíchy :D

—————

Datum: 30.08.2016

Vložil: Mad

Titulek: Re: Hmm

Eh... tak tebe určitě neeeee... :DDD

(VYHLASTE POPLACH! BEAUTY VLOGERKY HODLAJÍ PŘEVZÍT NADVLÁDU NAD BLOGEM! UŽ PŘICHÁZEJÍ!!!)

—————